Servicii complete de tinichigerie

Oferim pe baza de comanda o gama variata de accesorii pentru invelitori. Avem posibilitatea sa indoim tabla la o lungime de maxim 3ml.

Sortul de jgheab serveste pentru functia de realizare a unor inchideri profesionale la acoperis. Acesta este tabla de trecere de la suprafata acoperisului la jgheabul de acoperis. Utilizarea profilului asigura evacuarea controlata a apei de pe suprafetele de acoperis si protejeaza acoperirea impotriva patrunderii apei. Sortul de jgheab utilizabil universal este adecvat pentru numeroase invelitori de acoperis si ii confera acoperisului o rotunjire vizuala. 

Atentie!

Inainte de a plasa o comanda catre UNIMAT este bine sa stiti toate dimensiunile si unghiurile necesare pentru sortul metalic. Acesta poate avea dimensiuni diferite si este intotdeauna recomandat sa discutati cu mesteri autorizati!

 

Dolia – unul dintre accesoriile metalice de acoperis

Pentru a intelege pe deplin rolul esential al doliei in procesul de construire a unui acoperis rezistent, care sa asigure un grad maxim de confort in interiorul locuintei, este obligatoriu sa stim ce este aceasta si ce rol indeplineste.

Dolia este accesoriul care se monteaza pe linia de intersectie a doi versanti ai acoperisului ce formeaza intre ei un unghi. Rolul sau este de a uni doua ape ale acoperisului si de a izola intersectia acestora. Totodata, dolia contribuie la colectarea apei de pe acoperis si la evacuarea sa spre jgheaburile sistemului pluvial, in acelasi timp impiedicand aparitia infiltratiilor sub invelitoare si distrugerea structurii de rezistenta a acoperisului.

Din definitia doliei pentru acoperis putem extrage următoarea informatie importanta: nu toate acoperisurile au dolie, ci doar cele care dispun de mai multi versanti. Consideram ca este necesar sa atragem atentia asupra acestei informatii intrucat, nu de putine ori, am observat ca proprietarii caselor cu acoperisuri in doua sau patru ape ori chiar de tip terasa intreaba uneori despre acest accesoriu.

 

Pazia reprezinta profilul metalic care se monteaza pe laterala acoperisului dinspre streasina inspre coama. Ea are rolul de a proteja capriorul si de a asigura etansare finala a invelitorii.

Calcanul casei reprezinta zidul sau peretele exterior din spatele unei case, fara deschideri (ferestre etc), care este de obicei acoperit de peretele cladirii vecine sau la limita cu acesta. In general, calcanul apare la limita a doua terenuri.

O tamplarie eficienta este cea care mentine confortul, luminozitatea si temperatura in interiorul casei. Accesorii care nu lipsesc din componenta ferestrelor, glafurile sunt esentiale deoarece contribuie la mentinerea tuturor acestor atributii. Inguste si subtile, sau suficient de late pentru decorarea cu plante si perne, glafurile nu lipsesc din nicio locuinta si sunt folosite inca din perioada antichitatii pentru izolare.

Glaful este parte din rama ferestrei, componenta plata care se instaleaza la baza acesteia, atat in exterior, cat si in interior. In functie de spatiu sau decorul dorit, acesta poate fi mai lat decat peretele pentru a permite amenajarea lui sau strict de latimea acestuia, pentru protectie.

Contact Comenzi

Contact: Director dep. Invelitori Metalice Daniel Goia: 0728 / 855 981 e-mail: metale@unimat.ro